jubilarissen 2023 carnavalsvereniging de deurdarsers
Jubilarissen 2023
10 januari 2023

Niels Vriend en Joska Welboren: Prins Nelis en Prinses Josephine

Carnavalsvereniging De Deurdarsers gaan het 55e Carnavalsjaar met een Prins én een Prinses. Het waren Niels Vriend die als Prins Nelis I van Voetbalpret tot Bicyclette en Joska Welboren die als Prinses Josephine van Aksoj die tijdens de Installatieavond 12 november werden geïnstalleerd om leiding te geven aan het jubileumcarnaval in ’t Darsgat.

Samen met hun adjudant Mark Spoelstra willen zij er onder het thema ‘Fiets ‘m d’r in’ een fantastisch jaar van maken. Het enthousiaste Prinselijk Trio straalde de eerste avond in ieder geval uit er veel zin in te hebben.

De installatie van het Prinselijk Trio was de apotheose van een avond ‘undercover Carnaval’. De bezoekers, waarvan velen de identiteit verborgen hielden bij binnenkomst, stonden vanaf het begin letterlijk ‘onder koffer’: aan het plafond hing een groot aantal koffers. Die werden door presentator Loet Appelman stuk voor stuk naar beneden gehaald en bleken hints te bevatten over de identiteit van Prins en Prinses. Hij liet de zaal fanatiek raden naar de namen. Toch was de onthulling van Niels en Joska voor velen een grote verrassing.

Nadat Prins Ruud, Hofdame Manon en Adjudant Yorick de vereniging officieel hadden overgedragen aan hun opvolgers en onder luid applaus werden bedankt, nam het nieuwe Prinselijk Trio het heft in handen en ging het voorop in de polonaise.