masked singer deurdarsers carnavalsvereniging de deurdarsers opmeer spanbroek hoogwoud
Deelnemers Masked Singer onthuld
19 februari 2023
prinsenbokaal 2023 carnaval darsgat de deurdarsers opmeer spanbroek hoogwoud
Prinsenbokaal voor voorzitter Jolanda Appelman
25 februari 2023

20 februari: Blauwe Maandag GOP

De maandag van Carnaval is voor de oud-prinsen de Blauwe Maandag. ’s Morgens wordt de Voorjaarsbijeenkomst gehouden, jaarlijks georganiseerd door de jongste prins. Prins Bob en zijn VOP Tanja hadden voor de tweede maal de eer en maakten er een wereldochtend van, compleet met een spelenparcours.
Mooi om te zien was dat Prins Pieton weer terugkeerde binnen het GOP. Na een aantal jaren afwezigheid begon het toch weer te kriebelen, hij werd met open armen ontvangen. Prins Rudolf wenste ons vanaf zijn emigratie-adres een mooie ochtend toe.
Ook werd nog even stil gestaan bij de 2e prijzen in de GOP-tocht: GOP en hop wonnen met hun wagen de 2e prijs bij de wagens, het VOP de 2e prijs bij de loopgroepen volwassenen.

’s Middags ging het gezelschap naar de Hooghe Heeren waar POPCD, de oud-Prinsen van Hoogwoud, de Blauwe maandag organiseerden. Onder met motto ‘Back to Basic’ werd het een gezellige middag met de schoonheden van weleer. Prins Peter Millennium vertegenwoordigde het culturele deel van het GOP en hield als Engel van Hoogwoud een redevoering over wat er allemaal verloren is gegaan in Hoogwoud. Er is weinig over, was zijn conclusie.

Het bleef nog lang onrustig in Dieringerdurp.